Robert Braam (1990)

Geboren en getogen in Gendt. Oprichter van Oorlogsmuseum Niemandsland te Gendt, parachutist bij Round Canopy Parachuting Team, reenactor bij Living History Group Holland en sinds mei 2014 penningmeester/secretaris bij het "Betuws Oorlog Informatie Centrum". Mede door de organisatie van het evenement "Into The Island" (okt. 2013), waar helaas geen vergunning voor werd verleend door de gemeente Lingewaard, heb ik Bauke Huisman ontmoet die met de zelfde passie en gedrevenheid het verhaal van de Betuwe tijdens de 2e Wereld Oorlog wilde vertellen aan het grote publiek. Na enkele grote bijeenkomsten te hebben georganiseerd hebben Bauke en ik de meningen en interesses van verschillende organisaties en geïnteresseerde weten te peilen en hierop hebben wij onze organisatie gebouwd. Wat verder te lezen is onder Home. In mei 2014 hebben wij ons officieel geregistreerd bij de KVK en was stichting "Betuws Oorlog Informatie Centrum" (BOIC) een feit. Ik hoop dat wij u zoveel mogelijke informatie kunnen verstrekken over de Oorlogstijd in de Betuwe. Heeft u nog informatie of wilt u nog wat vragen, doe dat dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bauke Huisman (1970)

Geboren en getogen Betuwnaar en wellicht hierdoor breed geïnteresseerd in de geschiedenis van de Betuwe. Geraakt door de verhalen van familieleden en bekenden en zich hierdoor steeds meer gaan richten op de periode met betrekking tot de tweede wereldoorlog. Gefascineerd door de heldhaftige en erbarmelijke strijd die in de Betuwe is geleverd en met name de offers die hiermee gepaard zijn. Getracht bij de lokale historische vereniging de achtergrond van deze verhalen te onderzoeken. Maar al snel tot de conclusie gekomen dat het verhaal niet lokaal is, dat het werkelijke verhaal een groter gebied betreft dan een paar dorpen, dat het Betuwse verhaal veel omvattender en omvangrijker is dan tot op heden wordt erkend. Vanuit die gedachte het in initiatief genomen om het WO2 verhaal van de Betuwe naar buiten te brengen.

David de Groot van Gemert (1979)

De interesse in de Tweede Wereldoorlog is bij mij eigenlijk pas ontstaan toen ik in 2004 van zeer dichtbij de 60ste herdenkingen van D-Day in Normandië heb meegemaakt. Ik werkte toen in een restaurant op Utah Beach (1 van de 5 invasiestranden) en woonde destijds achter de Batterie d'Azeville in Azeville. Tijdens mijn werkzaamheden in het restaurant kwam ik veelvuldig in contact met de veteranen en hun familie. De verhalen die ik hoorde werden versterkt door het zien van de serie Band of Brothers van Steven Spielberg en Tom Hanks. Toen wij in juli 2013 in Valburg kwamen wonen en eigenlijk in het hart waar het allemaal plaats vond, was het voor mij dan ook niet meer dan logisch om mijn diensten als webdesigner aan B.O.I.C. aan te bieden.

Wilco Vermeer (1963)

Geboren en getogen in Vlissingen, raakte ik al op zeer jonge leeftijd geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog. Als kind spelend tussen de overblijfselen van de Slag om Walcheren (1944), trok het mij aan om de geschiedenis achter al die objecten te ontrafelen. Door mijn ervaring had ik de eer als gids te mogen optreden voor de totstandkoming van de ‘After the Battle’(40-45 Toen en Nu) uitgave over de Slag om Walcheren. Met een verhuizing naar Den Haag en later naar Bemmel, bleef de interesse in wat in mijn woonomgeving in de Tweede Wereldoorlog was gebeurd bestaan. Hierdoor heb ik mij ondertussen verdiept in de strijd in de Betuwe tijdens en na Market Garden. Naast mijn werkzaamheden voor STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee), waar ik als auteur meewerk aan de website Go2War2.nl en als projectmanager voor de website ww2awards.com, zet ik mij bij het B.O.I.C. in als Historisch adviseur. Daarnaast ben ik beschikbaar als gids voor slagveldtours en kan ik ingehuurd worden voor lezingen over de strijd in de Betuwe.

Lammert-Jan Strijker (1966)

Mijn beide ouders waren volwassenen tijdens de oorlog. Mijn vader is gearresteerd omdat hij niet mee wilde werken aan de Arbeitseinsatz; hij ontsnapte uit de cel en is vervolgens 2 jaar onderduiker geweest. Mijn moeder is als jongvolwassene o.a. diverse malen beschoten geweest door zowel Duitse als geallieerde vliegtuigen. Beiden hebben zo hun portie wel gekregen.
Als kind groeide ik dus op met de verhalen van mijn ouders en mijn familie en dat heb ik altijd interessant gevonden. Als kind speelde ik in wat later een Canadees legervoertuig bleek te zijn. Op mijn 20e kwam ik aan de voet van de John Frostbrug te wonen en vanaf dat moment kreeg mijn interesse een ander karakter. Inmiddels heb ik vele tochten gemaakt door Europa, gericht op historische plaatsen uit de oorlog; ook de minder bekende zoals het Hürtgenwald. Sinds ruim 10 jaar woon ik in Elst en het begon mij vaker op te vallen dat er over de Betuwe relatief weinig bekend is bij het publiek terwijl er hier zoveel is gebeurd; erg jammer!. Om daar wat meer bekendheid aan te geven ondersteun ik B.O.I.C. als allround medewerker.